Интересна идея за закуска през уикенда.Прочетете ощеНеобходими продукти:4 яйца2 с.л. маслосолдив лукестрагонмагданозНачин

...
Интересна идея за закуска през уикенда.Прочетете ощеНеобходими продукти:4 яйца2 с.л. маслосолдив лукестрагонмагданозНачин
Коментари Харесай

Френски омлет “Натюр“

Интересна концепция за закуска през уикенда.
Прочетете още
Необходими артикули:
4 яйца2 с.л. маслосолдив лукестрагонмагданоз
Начин на подготвяне:

Подправките се нарязват на ситно, в случай че са пресни, като нужното количество за омлета е една супена лъжица от смесените подправки в равни елементи. По предпочитание могат да се употребяват и други пресни билки.

В купа се разрушават дружно яйцата, половината от билките и щипка сол.

Тиган с незалепващо покритие се загрява на приблизително слаб огън. Слага се една лъжица от маслото, като тиганът се завърта, до момента в който маслото се разтопи и се разпредели отмерено по цялото му дъно. Изсипва се половината от яйчената примес.

Яйцата си остава леко да се загреят, след което с шпатула се разбъркват пламенно, до момента в който станат кремообразни. След това разбърканите яйца се разстилат на еднакъв пласт в тигана и омлетът се оставя напълно леко да се запече, само че не би трябвало да покафенява.

Внимателно се навива, като тиганът се поклаща леко или благодарение на шпатула. С останалото количество яйца се прави идващия омлет.

Готовият омлет се сервира, посипан с останалите подправки.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР